Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Emotet-bottiverkon haltuunotto toi valoa tammikuun kybersäähän. Säätä synkensi tietojenkalastelu, jossa väärät hakukonetulokset vievät oikean verkkopankin sijasta rikollisten kalastelusivulle.
Miltä näytti Tietoturvan vuosi 2020? Vastaamon tietomurto, pandemia ja etätyöt, Koronavilkku-sovellus, Emotet-haittaohjelma ja teknisen tuen huijauspuhelut tekivät kybervuodesta hurjan. Myös 5G:n tietoturva ja turvallisuussääntelyn muutostarpeet puhututtivat. Kertaa keskeiset käänteet katsauksestamme ja löydä eväät parempaan kyberturvallisuusvuoteen 2021.
IoT- ja automaatiomaailmassa haavoittuvuuksien hallinta on poikkeuksellisen haastavaa - ja samalla tärkeää. Ohjelmisto-omaisuuden yksityiskohdat ja vastuut hukkuvat helposti monimutkaisuuteen. Kyberturvallisuuskeskus suosittelee järjestelmien omistajia ottamaan avuksi 'ohjelmistojen materiaaliluettelon' (Software Bill of Materials, SBOM). SBOM auttaa tunnistamaan omissa ohjelmistoissa olevat haavoittuvuudet ja paikkaamaan ne ajoissa.
Olemme taas mukana Mediataitoviikolla 8. - 14.2.2021 vahvistamassa lasten ja aikuisten tietoturvataitoja. Turvalliset digitaidot kannattaa omaksua heti älylaitteen ensikosketuksesta aina taaperosta senioriin. Osallistu sinäkin!