Ajankohtaista
Ajankohtaisia asioita.
Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa
Suomalaisille organisaatioille ja yksityisille henkilöille on tullut runsaasti puheluita, joissa soittaja esiintyy teknisenä tukena. Soittaja väittää että uhrin tietokoneella on tietoturvaongelma ja pyytää avaamaan koneen korjatakseen sen. Puhelut näyttävät tulevan suomalaisesta tai ulkomaalaisesta puhelinnumerosta. Huijarit ovat puhuneet useimmiten englantia. Soitot ovat huijauksia ja todennäköisesti soitettu väärennetyistä puhelinnumeroista.
Tammikuun kybersää oli harmaa ja sateinen. Erilaisia huijauksia ja kalasteluviestejä raportoitiin useita. Lisäksi VPN ja Citrix etäkäyttö- ja virtuaalipalveluista löytyneitä haavoittuvuuksia käytettiin aktiivisesti tietomurtoihin. Pieniä auringon pilkahduksia oli myös havaittavissa. Verkkojen toimivuus oli tammikuussa hyvä ja vain yksi merkittävä toimivuushäiriö. Tammikuussa raportoiduilla hyökkäyksillä ei ollut vaikutusta palveluiden toimivuuteen hyvän varautumisen vuoksi ja tämä toi myös auringon säteitä harmaaseen kybersäähän.
Tietoturvaosaaminen on nykyarkemme kansalaistaitoja. Tietojen ja taitojen omaksuminen alkaa älylaitteen ensikosketuksesta, ja kehitys ja jatkuu läpi elämän. Haluamme olla tukemassa niin lasten kuin aikuistenkin tietoturvataitojen kehittymistä. Tervetuloa mukaamme Mediataitoviikolle 10.-16.2.2020!
Cisco julkaisi useita haavatiedotteita 4.2.2020 CDP -protokollan (Cisco Discovery Protocol) toteutuksista löydetyistä haavoittuvuuksista tuotteissaan. Armis Securityn tutkijat olivat löytäneet viisi nollapäivähaavoittuvuutta, joiden avulla hyökkääjä pystyy suorittamaan mielivaltaista ohjelmakoodia tai aiheuttamaan palvelunestotilan haavoittuvissa CDP -protokollaa käyttävissä Ciscon tuotteissa. Tutkijat kutsuvat haavoittuvuuksia nimellä CDPwn.