Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

SeniorSurf rohkaisee ikääntyneitä ihmisiä tarttumaan tietokoneisiin ja nettiin. Yhdistys toimii valtakunnallisesti ja on mukana senioreiden digiopastustoiminnassa. Euroopan kyberturvallisuuskuukauden hengessä Vieraskynään ovat tarttuneet Liisa Tiainen ja Tiina Etelämäki Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnasta. Pidetään kaikki mukana kyberkyydissä, sillä jokainen meistä ansaitsee myös hyvän digivanhuuden.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on tutustunut Liettuan kyberturvallisuuskeskuksen tekemän selvityksen raporttiin kolmen älypuhelinvalmistajan mobiililaitteista. Kyberturvallisuuskeskus on todennut sen olevan pääosin sisällöllisesti paikkansa pitävä. Kyberturvallisuuskeskuksen arviolla kolmansien osapuolten verkkokaupoista voi olla kyberturvallisuuteen liittyviä vaikutuksia.
Euroopan kyberturvallisuuskuukausi, European Cyber Security Month, kutsuu mukaan meidät kaikki, jotka käytämme nettiä ja älylaitteita. Tarjoamme on vinkkejä, joiden avulla jokainen voi parantaa tietoturvallisuuttaan ja auttaa myös läheisiä esimerkiksi suojautumaan nettihuijareilta. Eurooppalainen kyberturvallisuuden yhteisponnistus näkyy ja kuuluu verkkosivuillamme ja somekanavissamme. Tule mukaan!
Kela, Keskusrikospoliisi ja Kyberturvallisuuskeskus kehottavat huolellisuuteen verkkopalveluihin kirjautumisessa. Rikolliset kalastelevat pankkitunnuksia suomalaisten pankkien ja Omakanta-palvelun nimissä. Asioithan verkossa turvallisesti ja tunnista huijaukset. Kerro huijauksista myös läheisillesi.