Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Olemme julkaisseet uudistettua neuvontaa evästeiden ja muiden palvelun käyttöä kuvaavien tietojen tallentamisesta käyttäjän päätelaitteelle sekä näiden päätelaitteella olevien tietojen käytöstä. Näin tuemme sekä verkkopalvelujen tarjoajia että käyttäjiä evästekäytännöissä ja lainsäädännön soveltamisessa.
Microsoft Windows MSHTML-komponentin etäkäyttöhaavoittuvuus vaikuttaa Microsoft Windowsiin.
Atlassian julkaisi Confluence Server ja Data Center -tuotteistaan löydettyyn haavoittuvuuteen korjauksen 25. päivä elokuuta. Haavoittuvuuden aktiivista hyväksikäyttöä on havaittu kuluvan viikon aikana maailmalla ja olemme saaneet nyt myös ilmoituksia onnistuneesta hyväksikäytöstä tietomurroissa suomalaisissa organisaatioissa.
Internetin ihmemaassa värähteli, kun millenium kääntyi ensimmäiselle vuosikymmenelleen. Esineiden internet oli tieteiskirjallisuutta ja Conficker-mato söi internetiä. Samoihin aikoihin Edward Snowden pysäytti tietovuodollaan kansainvälisen median ja samalla sai meidät kaikki pohtimaan tietoturvaa ja turvallista viestintää. Aikakauden tietoturvamuistojaan jakavat nyt Fingrid Oyj:n varatoimitusjohtaja Asta Sihvonen-Punkka ja Sauli Pahlman, Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja.