Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Palvelunestohyökkäykset organisaatioiden verkkosivuja ja -palveluja kohtaan ovat yleisiä. Käytännössä hyökkäyksiä tapahtuu koko ajan, kaikkialla. Niihin myös varaudutaan ja niitä torjutaan päivittäin. Sinulle palvelunestohyökkäys näkyy siten, että esimerkiksi pankin tai terveydenhuollon verkkosivu ei ole käytössä. Myös huoltokatkokset tai muut häiriöt voivat aiheuttaa katkoksia verkkosivulla.
Millaisia kyberuhkia ja riskejä paikallisiin matkaviestinverkkoihin liittyy? Mitä verkkoja rakennettaessa pitää ottaa huomioon? Uudesta ohjeesta tietoa paikallisia matkaviestinverkkoja harkitseville organisaatioille.
Tämä on Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsaus (raportointijakso 3. - 9.2.2023). Viikkokatsauksessa jaamme tietoa ajankohtaisista kyberilmiöistä. Viikkokatsaus on tarkoitettu laajalle yleisölle kyberturvallisuuden ammattilaisista tavallisiin kansalaisiin.
Kybersää uudistui vuodelle 2023. Mukana on päivitetyn ilmeen lisäksi niin uutta kuin vanhaa tuttua sisältöä. Tuote on suunnattu organisaatioille. Kybersään tavoitteena on kertoa kybermaailman tapahtumista mahdollisimman ymmärrettävästi ja entistä tiiviimmässä paketissa. Kybersää täydentää Viikkokatsausta ja koostaa kuukauden keskeiset tapaukset yhteen.