Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Tällä viikolla muistutamme nopean reagoinnin tärkeydestä tietoturvapoikkeamatilanteessa. Esimerkiksi tietojenkalasteluun langetessa vakavat vahingot on vielä mahdollista estää nopeilla toimilla. Kerromme myös romanssipetoksista ja varoitamme veronpalautusaiheisista huijauksista.
VMware on julkaissut päivityksen, joka korjaa kaksi kriittistä haavoittuvuutta Aria Operations for Networks -ohjelmassa. Haavoittuvuuksien ansiosta hyökkääjät voivat ohittaa todennuksen ja saada koodin etäsuorittamisen korjaamattomissa laitteissa.
Aggressiivinen tunnusten kalastelu piinaa sähköpostin käyttäjiä. Olkaa valppaina! Hälytyskellojen pitäisi soida, jos turvaposti-linkin takana kysellään erikseen käyttäjätunnusta ja salasanaa.
Juniper on julkaissut normaalista päivitystahdista poikkeavan turvallisuuspäivityksen SRX- ja EX-sarjan laitteilleen. Päivitys korjaa mainituilla laitteilla Junos OS-järjestelmässä havaitun ongelman, jossa neljää eri haavoittuvuutta ketjuttamalla hyökkääjä voi suorittaa laitteella verkon yli mielivaltaista koodia ilman kirjautumista. Päivitys on syytä suorittaa välittömästi.