Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Galileon tarkkuuspalvelu on kaikille avoin ja sen käyttö on maksutonta. Uuden palvelun hyödyntämismahdollisuuksia löytyy esimerkiksi maa- ja metsätaloudesta.
Tämä on Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsaus (raportointijakso 27.1. - 2.2.2023). Viikkokatsauksessa jaamme tietoa ajankohtaisista kyberilmiöistä. Viikkokatsaus on tarkoitettu laajalle yleisölle kyberturvallisuuden ammattilaisista tavallisiin kansalaisiin.
Euroopan kyberturvallisuuden teollisuus-, teknologia- ja tutkimusosaamiskeskuksen Suomen kansallinen koordinointikeskus aloitti virallisesti toimintansa vuoden 2023 alusta Liikenne- ja viestintävirastossa. Virastoon perustettu toiminto on osa EU:n laajuista koordinointikeskusten verkostoa. EU-laajuisen verkoston tehtävänä on parantaa kyberomavaraisuutta, tukea kyberturvallisuusalan tutkimusta ja vauhdittaa teknologian kehittämistä koko EU:ssa.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt tietoturvan kehittämisen tukea ensimmäisille yrityksille. Muiden yritysten hakemusten käsittely on täydessä vauhdissa. Viimeisten joukossa hakemuksensa jättäneet yritykset joutuvat kuitenkin vielä odottamaan päätöksiä hakemistaan tuista.