Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Tämä on Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsaus (raportointijakso 14.10. - 20.10.2022). Viikkokatsauksessa jaamme tietoa ajankohtaisista kyberilmiöistä. Viikkokatsaus on tarkoitettu laajalle yleisölle kyberturvallisuuden ammattilaisista tavallisiin kansalaisiin.
Apache Commons Text -komponentissa oleva haavoittuvuus mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen etänä.
Tämä on Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsaus (raportointijakso 7.10. - 13.10.2022). Viikkokatsauksessa jaamme tietoa ajankohtaisista kyberilmiöistä. Viikkokatsaus on tarkoitettu laajalle yleisölle kyberturvallisuuden ammattilaisista tavallisiin kansalaisiin.
Nord Stream -kaasuputkien vuodot herättivät keskustelua mahdollisista vaikutuksista Suomen kansainvälisiin tietoliikenneyhteyksiin, jotka kulkevat merikaapeleissa. Exchange-palvelimien nollapäivähaavoittuvuus puolestaan tulee huomioida organisaatioiden turvallisuudessa, vaikka se ei olekaan yhtä vakava kuin viimevuotinen laajempi haavoittuvuus. Kuluttajien taas kannattaa huomioida jouluostoksia tehdessä myös älylelujen tietoturvallisuus. Lelujen ominaisuuksiin on hyvä tutustua ennen ostopäätöstä.