Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Zyxel on julkaissut korjauspäivityksiä kriittiseen haavoittuvuuteen, joka koskettaa useita palomuurituotteita. Korjaavat päivitykset on syytä asentaa mahdollisimman pian.
Keväiset sateet värittivät huhtikuun kybersäätä. Flubot-haittaohjelmakampanjan aktivoituminen on saanut runsaasti näkyvyyttä. Myös tavanomaiset huijaus- ja kalasteluviestit liikkuvat totuttuun tapaan. Kyberturvallisuuden saralla on saavutettu myös onnistumisia, sillä Digi- ja väestötietoviraston sekä Kyberturvallisuuskeskuksen yhteisessä hankkeessa kartoitettiin menestyksekkäästi kunta- ja sote -alan haavoittuvuuksia.
Android-laitteisiin kohdistuva FluBot-haittaohjelmakampanja on aktivoitunut jälleen Suomessa. Haittaohjelma varastaa tietoja käyttäjän laitteelta ja sitä levitetään SMS ja MMS -viestien kautta. Huijausviestin vastaanottaminen tai avaaminen ei ole vaarallista, mutta haittaohjelman asentaneen tulee palauttaa saastunut laite tehdasasetuksille. Varoitus on poistettu kesäkuussa kampanjan hiljenemisen myötä.
Yhteistyö yhteiskunnan siviilivalmiuden ja varautumisen ylläpitämisessä ja kehittämisessä on tärkeä osa Suomen ja Ruotsin yhteistä varautumista. Maiden varautumisasioista vastaavien viranomaisten päälliköt tapaavat Helsingissä perjantaina 29.4. Kahdenvälinen tapaaminen on ensimmäinen laatuaan ja asialistalla ovat niin yhteiskunnan siviilivalmius ja varautuminen, huoltovarmuus kuin kyberasiatkin.