Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Onko organisaatiosi kiinnostunut kyberharjoittelun aloittamisesta, mutta ette vielä tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Olemme pyytäneet muutamia harjoitelleita organisaatioita kirjoittamaan kokemuksistaan. Tällä kertaa kyberharjoittelustaan kertoo Kuopion Energia. Olemme mukana tukemassa organisaatioiden harjoittelua.
Euroopan lääkevirastoon ja tietoturvayhtiö FireEyeen kohdistuneet vakoilutapaukset herättivät huomiota ja toivat marraskuun kybersäähän salamoita. Pientä poutaa saatiin, kun poistimme Emotet-haittaohjelmaan liittyvän varoituksen.
Tietoturva on oleellinen osa kodin älylaitteiden turvallista käyttöä ja sujuvaa toimivuutta. Uudet tietoturvalähettiläämme - turvalistit - pohtivat uusilla videoilla tavallisia kodin tietoturvakysymyksiä ja ratkaisevat niitä yhdessä perheen ja ystävien kanssa.
IT-infrastruktuurin keskitettyyn valvontaan ja hallintaan käytetystä SolarWinds Orion Platform -hallintatyökalusta on löydetty tunkeutumisen mahdollistava takaovi. Hallintatyökalussa on myös ohjelmointirajapinnan tunnistautumisen ohittamisen mahdollistava haavoittuvuus.