Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Nyt muistellaan CERT-aikoja vuosikymmenten kokemuksella. Tietoturvapäivystäjän työ on itsenäistä ja vastuuta on paljon. Vaikka tiukat kybertuulet puhaltaisivat, ammattilaisen on pystyttävä tekemään nopeita ja isojakin päätöksiä. Hyvät stressinhallintataidot ovat tärkeitä. Tällä kertaa tietoturvamuistoihin palaavat Huoltovarmuuskeskuksen varautumispäällikkö Jarna Hartikainen ja tietoturva-asiantuntijat Erika Suortti-Myyry Nixu oyj:stä sekä Sami Orasaari SSVP Finland Oy:stä.
Tietyt BlackBerryn QNX-reaaliaikakäyttöjärjestelmäversiot ovat alttiita BadAlloc-haavoittuvuudelle CVE-2021-22156. QNX-järjestelmää käytetään sadoissa miljoonissa laitteissa maailmanlaajuisesti.
Vaikka moni nautti heinäkuussa kesälomasta, ei kybermaailmassa vietetty lomakautta. Niin sanottu flunssabotti vaivasi edelleen suomalaisia ja aktivoimme varoituksemme uudelleen. Pankkitietojen kalastelu jatkui heinäkuussa ja taloudelliset menetykset yltävät miljooniin. Lisäksi ilmi tuli useita kriittisiä haavoittuvuuksia, jotka tulisi päivittää mahdollisimman nopeasti.
Haavoittuvuus koskee puhelimen tunnistautumista langattomaan verkkoon yritysympäristössä. Tietyillä asetuksilla puhelin välittää RADIUS-tunnistautumispalvelimelle käyttäjän kirjautumistiedot selkokielisessä muodossa. Haavoittuvuudelle on julkaistu korjaus, jonka käyttäjät voivat asentaa puhelimiinsa.