Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Apple julkaisi iOS 14.4 version ja samalla paikkasi kolme vakavaa haavoittuvuutta, joita on jo voitu käyttää aktiivisesti hyväksi. Suosittelemme päivittämään laitteenne mahdollisimman pian uuteen versioon.
Uusi Kyberharjoitusskenaariot 2021 -julkaisumme sisältää todentuntuisia kyberuhkia maksujärjestelmän tietovuodosta laajamittaiseen epidemiaan. Skenaarioiden tarkoitus on auttaa organisaatioita löytämään itselleen sopivimmat uhkakuvat, joiden torjumista ne voivat harjoitella.
SonicWall on havainnut koordinoidun hyökkäyksen heidän omia järjestelmiään vastaan. Hyökkäyksessä on hyödynnetty mahdollisia 0-päivähaavoittuvuuksia tietyissä SonicWallin tuotteissa. Haavoittuvuuksiin ei ole vielä korjaavia päivityksiä.
Emme ennusta hyvää tietoturvan lähitulevaisuudelle. Vaikka tapaus Vastaamo nosti yhteiskunnalliseen keskusteluun verkkopalvelujen turvallisuuden ja vastuukysymykset, jotakin ikävää tulee tapahtumaan myös tänä vuonna. Sääntelyllä haetaan nyt vakautta ja monet organisaatiot rakentavat verkkopalveluitaan aiempaa tietoturvallisemmin. Silti - tuskin vältymme huijauksilta tai kyberhyökkäyksiltä.