Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Omasta tietoturvasta huolehtiminen on tärkeä taito digitaalisessa maailmassa. Uudesta oppaastamme poimit helpot keinot, joilla voit parantaa tietoturvaasi kotona ja työpaikalla.
Exim-sähköpostiohjelmistosta on löydetty vakava haavoittuvuus. Paikallisesti tai verkon yli toimiva hyökkääjä voi suorittaa ohjelmakoodia pääkäyttäjän oikeuksin kohdejärjestelmässä. Tunnettua julkista hyväksikäyttömenetelmää ei ole tiedossa, mutta alustava haavoittuvuuden hyödyntämisen havainnollistava esimerkkikoodi on olemassa.
Verkkopalveluissa käytettäviä tilejä yritetään murtaa ja ottaa haltuun usein eri keinoin. Tähän artikkeliin on koostettu lyhyet ohjeet ennakkoon suojautumisen kannalta, sekä mitä tehdä murron tapahduttua.
Erilaisten palveluiden, järjestelmien ja laitteiden tietoturva ei ikinä tule täysin valmiiksi. Koska tietoturvaongelmia tulee vastaan joka tapauksessa, yritysten on tärkeää ymmärtää riskienhallinnan perusperiaatteet. Toiminnan jatkuvuuteen tähtäävän riskienhallinnan ymmärtäminen on hyödyllistä myös valkohatuille, jotka pohtivat löydöstensä torjuntakeinoja.