Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Apple iOS Mail-sähköpostisovelluksessa on korjaamaton haavoittuvuus, jota käytetään aktiivisesti hyväksi kohdistetuissa hyökkäyksissä. Haavoittuvuuden onnistunut hyväksikäyttö mahdollistaa esimerkiksi sähköpostien lukemisen.
Murtauduttiinko sähköpostiisi, saitko oudon linkin tekstiviestillä, tuliko koneellesi haittaohjelma? Kun tietoturvapoikkeama osuu kohdalle, siitä on hyvä ilmoittaa sekä viranomaisille että omalle IT-tuelle. Neuvomme, kuinka teet ilmoituksen eri viranomaisille.
Kasvanut etätyöliikenne on kuormittanut organisaatioiden VPN-kapasiteettia, mistä on seurannut työnteon hidastumista tai jopa keskeytymistä. Yksi mahdollinen ratkaisu tähän ongelmaan on VPN split -tunneloinnin teko.
Maaliskuun poikkeusoloissa etätyötä tekevien määrä kasvoi lyhyessä ajassa merkittävästi. Operaattoreiden mukaan viestintäverkkojen tiedonsiirtomäärät lisääntyivät kymmeniä prosentteja, silti kotimaiset viestintäverkot kestivät ja kapasiteetti oli riittävää. Auringon pilkahduksista huolimatta kybersää oli maaliskuussa tavanomaisen sateinen.