Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Tällä viikolla kerromme huijausviesteistä, joissa vastaanottaja koitetaan pelästyttää veronpalautusten peruutuksella. Muina aiheina ovat Akira-kiristyshaittaohjelma Suomessa sekä sijaisjärjestelyjen tärkeys myös joulupyhien aikana.
Atlassianin Bitbucket, Confluence ja Jira-tuotteissa on useita haavoittuvuuksia, jotka mahdollistavat hyökkääjälle mielivaltaisen koodin suorittamisen (RCE). Valmistaja kehottaa ryhtymään välittömästi toimenpiteisiin haavoittuvuuksien johdosta. Haavoittuviin ohjelmistoihin on olemassa ongelman korjaavat versiot. Haavoittuvuudet eivät koske Atlassianin itse pilvipalveluna tuottamia palveluita.
Rikollisten tähtäimessä ovat nyt yritysten ja yhdistysten Facebook-tilit. Messengerin kautta lähetetyissä viesteissä väitetään, että käyttäjän tili aiotaan sulkea esimerkiksi tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.
Kriittiseksi luokiteltu haavoittuvuus Qlik Sense -tuotteessa mahdollistaa hyökkääjälle oikeuksien korottamisen sekä mielivaltaisen koodin suorittamisen Qlik Sensen arkiston (repository) taustapalvelimella. Kyberturvallisuuskeskus varoittaa haavoittuvuudesta nyt, sillä kiristyshaittaohjelmatoimijan on havaittu hyväksikäyttävän sitä.