Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Verkon yli toimiva hyökkääjä voi IP-in-IP protokollan toteutuksissa olevaa haavoittuvuutta hyväksikäyttäen reitittää liikennettä haavoittuvien laitteiden kautta, saaden aikaan hajautetun palvelunestohyökkäyksen tai ohittaa asetettuja rajoitus- ja turvamekanismeja. Joissakin tapauksissa haavoittuva laite voi myös uudelleenkäynnistyä hyökkäyksen seurauksena ja joutua palvelunestotilaan. Osa laitevalmistajista on julkaissut korjaavan ohjelmistoversion sekä rajoitustoimia haavoittuvuuden hyväksikäytön estämiseksi.
Postin nimissä lähetetään runsaasti huijauksia tekstiviestien välityksellä. Huijaustyyppejä on ainakin kolme. Ethän avaa viesteissä tulevia linkkejä harkitsematta, koska vastaan voi tulla haittaohjelmia, tietojenkalastelua ja tilausansoja. Älä syötä tietojasi nettisivustoille, joiden aitoudesta et ole varma.
Android käyttöjärjestelmästä on löydetty kriittinen haavoittuvuus (CVE-2020-0096), joka koskee aiempia kuin Android 10.0-versiota käyttäviä laitteita. Haavoittuvuuden avulla haitallinen Android-sovellus voi tekeytyä toiseksi sovellukseksi ja pyytää uusia käyttöoikeuksia sovellukselle tai esittää käyttäjälle väärennetyn kirjautumisruudun. Haavoittuvuuden löytänyt Promon security on antanut sille nimen StrandHogg 2.0. Haavoittuvuus on hyvin samanlainen kuin heidän aiemmin löytämänsä StrandHogg-haavoittuvuus.
ISC BIND 9 -nimipalvelinohjelmistosta on löydetty kaksi haavoittuvuutta, joilla hyökkääjä voi verkon yli aiheuttaa palvelunestotilan tai käyttää rekursiivistä nimipalvelinta ns. amplifikaatiohyökkäykseen suurella kertoimella.