Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Tämä on Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsaus (raportointijakso 28.10. - 3.11.2022). Viikkokatsauksessa jaamme tietoa ajankohtaisista kyberilmiöistä. Viikkokatsaus on tarkoitettu laajalle yleisölle kyberturvallisuuden ammattilaisista tavallisiin kansalaisiin.
Nettisivuja ja sähköpostia käyttäessä tärkeintä on säilyttää arkijärki ja pitää pää kylmänä. Hätiköityjä päätöksiä ei pidä tehdä, vaikka sinulle luvattaisiin satumaisia voittoja tai uhattaisiin "pankkitilin jäädyttämisellä" tai syytteellä laittomuudesta (joita et edes ole tehnyt).
Tietojen salaamiseen ja salattuun välittämiseen käytetyn OpenSSL-kirjaston versiosta 3.0 on löydetty kaksi vakavaa haavoittuvuutta. Uusin versio 3.0.7 on syytä päivittää mahdollisimman pian. Haavoittuvuudet eivät koske vanhempia 1.1.1 tai sitä edeltäneitä versioita.
Kyberturvallisuuskeskus on vastaanottanut syksyllä kasvavissa määrin ilmoituksia palvelunestohyökkäyksistä. Lokakuussa ilmoituksia on tehty enemmän kuin aiempina kuukausina. Nyt ilmoitetuilla palvelunestohyökkäyksillä on ollut vain vähäisiä vaikutuksia niiden kohteisiin.