Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Kunnilla on keskeinen rooli ja tehtävä erilaisten julkisten palveluiden tuottamisessa. Kuntien tietoverkoissa käsitellään ja hallinnoidaan suurta määrää erilaista tietoa. Mitä enemmän yhteiskunnan palvelut digitalisoituvat, sitä tärkeämpää on kiinnittää huomiota sähköisten palveluiden, tietoverkkojen ja -varantojen kyberturvallisuuteen. Tärkein tietoturvateko on tiedostaa, mikä on organisaation nykyinen tietoturvallisuuden taso. Mitä tulisi kehittää? Tämän jälkeen pitäisi myös viedä läpi tarvittavat kehitystoimet.
Tällä viikolla Traficom sai osansa palvelunestohyökkäyksistä, mikä aiheutti palveluiden toimintaan lyhyen katkon. Kerromme myös Postin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.
Loppuvuoden aikana Kyberturvallisuuskeskuksessa vietetään teemakuukausia. Teemakuukausien sarjan käynnistää syyskuussa Tietoturvailmiöt tutuksi -teemakuukausi, jonka aikana tarjoamme arvokasta tietoa yleisimmistä tietoturvauhkista ja siitä, miten voit suojata itsesi verkossa. Jatka lukemista ja ota ensimmäinen askel kohti turvallisempaa digitaalista elämää!
Oletko käyttänyt Yango-taksipalvelua ja toivot että Yango poistaisi palvelimiltaan itsestäsi kertyneet tiedot? Tiesitkö, että voit pyytää tietojen poistoa suoraan Yangolta EU:n tietosuoja-asetuksen (ns. GDPR) nojalla.