Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Kriittinen haavoittuvuus SonicWall VPN-tuote SMA 100 -sarjan laiteohjelmistossa. Haavoittuvuus voi mahdollistaa käyttövaltuuksien korottamisen ylläpitäjän oikeuksille. Haavoittuvuuteen on julkaistu korjaava päivitys ja se on syytä asentaa välittömästi.
Elokuun kybertaivaalla nähtiin kaikki sääilmiöt. Aurinko pilkahteli, kun ilmoitukset Flubotista loppuivat ja poistimme kesän ajan voimassa olleen varoituksen. Pankkitunnusten kalastelu jatkuu edelleen aggressiivisena, mistä on aiheutunut yksittäisille kansalaisille merkittäviä taloudellisia haittoja. Myös vuoden takainen Vastaamon tietovuoto aiheuttaa uhreilleen edelleen harmia.
Microsoftin Azure -pilvipalvelun Linux-palvelimiin automaattisesti asennettavasta Open Management Infrastructure (OMI) -komponentista on löytynyt haavoittuvuus, joka mahdollistaa komentojen suorittamisen korkeimmilla mahdollisilla oikeuksilla etänä. Ylläpitäjien tulee tarkastaa Azuren Linux -virtuaalikoneiden OMI-komponentin versio ja päivittää se tarvittaessa uusimpaan.
Apple korjasi kaksi haavoittuvuutta iOS- ja iPadOS-käyttöjärjestelmistä.