Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa

Vanhat sähkö- ja elektroniikkalaitteet jäävät usein pöytälaatikkoon pölyttymään. Eurooppalaisessa keskivertokotitaloudessa on jopa 72 sähkö- ja elektroniikkalaitetta, joista 11 on rikki tai muuten pois käytöstä. Käytöstä pois jääneet laitteet sisältävät paljon käyttökelpoisia arvometalleja. Kun kierrätämme nämä materiaalit, vauhditamme kestävää digitalisaatiota ja esimerkiksi liikenteen sähköistymistä.
Kansainvälinen poikkeamanhallinnan ja turvallisuuden foorumi (FIRST) on julkaissut uuden version vuonna 2017 esitellystä liikennevaloprotokollasta (TLP - Traffic Light Protocol). Liikennevaloprotokollan tarkoituksena on ollut yhdenmukaistaa tiedonvaihtokäytäntöjä sekä parantaa kansainvälisten ja kansallisten julkisen sekä yksityisen sektorin toimijoiden välistä tiedonvaihtoa.
Suomen Tietotoimisto STT:n ja Wärtsilän joutuminen tietomurron ja kiristyshaittaohjelman kohteeksi sai runsaasti medianäkyvyyttä. Huijauksia ja kalasteluita on jatkuvasti liikkeellä, ja nyt huijausviestien teemana ovat ajankohtaiset veronpalautukset. Saksalainen standardointiorganisaatio TÜV SÜD julkaisi Traficomin Tietoturvamerkin kaltaisen laitteiden kyberturvallisuudesta kertovan merkkinsä.
Palvelunestohyökkäyksiä tehdään Suomessa eri organisaatioiden verkkosivuja ja -palveluita vastaan vuosittain yli 10 000 kappaletta. Niitä kohdataan ja torjutaan siis joka päivä eri puolilla suomalaista yhteiskuntaa.